Insurans yang Kak Zai Buat

Cara Perbaharui Roadtax & Insurans

1. Bagi Details

Isi borang sebut harga di bawah. Atau whatsapp untuk respon pantas +6016-678 6282

2. Tunggu Kak Zai Check Harga

Bagi masa sebentar untuk akak check harga dan hubungi anda semula

3. Buat Bayaran & Tunggu Roadtax Sampai

Bayaran boleh dibuat secara bank in kepada akaun agency akak. Jangan risau ya. Kalau ada masalah Kak Zai cuba settle. Kalau tak boleh juga akak refund.

Jenis Roadtax & Insurans

Roadtax Kereta

Roadtax Motosikal

Insurans Thai

17th July 2019, Wednesday

Kak Zai Roadtax

[MYSALAM INSURANS PERCUMA UTK B40]
MySalam ni insurans percuma untuk semua rakyat B40. Tak payah daftar. Penerima BSH umur 18-55 tahun yang berkahwin (bujang tak cover) automatik berdaftar.

Bagaimana nak check anda layak? Sepatutnya ada terima SMS jika layak. Jika tak terima boleh contact 1 300 888 938 atau info@mysalam.com.my

Ada 2 benda yang boleh claim:
1. Kena 36 penyakit kritikal boleh claim RM8000
2. Kalau masuk hospital (tak kira apa sebab pun) elaun hospital RM50 sehari (maksimum RM700 setahun atau 14 hari)

Cara nak buat tuntutan. Kena log in kat mysalam.com.my. Download borang tuntutan dan borang untuk doktor isi. Kena isi dan submit (upload) balik kedua-dua borang tu kat website tu. Tuntutan akan diproses dalam masa 10 hari.

Setakat ni tuntutan MySalam masih rendah sebab ramai tak tahu kot. Especially yang masuk hospital tu. Hari-hari memang ramai yang masuk hospital tapi tak tahu boleh tuntut elaun MySalam. Jadi tag la penerima BSH yang anda kenal untuk awareness.
.
Renew roadtax 👇
wasap.my/601110913910/RoataxRenewal
... See MoreSee Less

View on Facebook

16th July 2019, Tuesday

Kak Zai Roadtax

Saman polis ada diskaun 21hb ni kat Kerian Perak. 27hb kat Pekan Pahang. Sapa jauh tak bleh pergi boleh pm. Kak Zai ada runner pegi bayar.
.
Renew insurans kereta / motor 👇
wasap.my/601110913910/RoadtaxRenewal
... See MoreSee Less

View on Facebook

15th July 2019, Monday

Kak Zai Roadtax

Bukan nak backup polis tapi dia buat kerja ikut undang-undang. Memang sepatutnya barang perdagangan tak boleh bawa kenderaan persendirian. Orang meniaga pasar, kontraktor kecil dah biasa kot. Memang naya orang undang-undang ni. Tapi nak buat macam mana. Undang-undang kita banyak dah lapuk.

Kalau nak ubah beramai-ramai pemilik pickup tulis surat/email kepada menteri dan timbalannya. Persatuan-persatuan ke ambik la inisiatif highlightkan kepada kerajaan. Rasa ni under Akta Pengangkutan Jalan.

#kakzairoadtax
... See MoreSee Less

View on Facebook

13th July 2019, Saturday

Kak Zai Roadtax

[Video] Pengguna lega, kerajaan beri tempoh tambahan agar pemandu e-hailing untuk patuhi syarat operasi

Ramai pengguna perkhidmatan itu terpaksa mencari pengangkutan alternatif semalam, apabila terpaksa menunggu lebih sejam.

Berita Penuh: bit.ly/30xapXK
... See MoreSee Less

View on Facebook

proses pemeriksaan kenderaan e-hailing berkala di puspakom
.
Nak survey harga insurans kereta + e-hailing?
Boleh whatsapp 👇👇
wasap.my/601110913910/Ehailing
... See MoreSee Less

View on Facebook
Roadtax Tamat Lambat Lagi?
Kak  Zai akan ingatkan dan bagi sebut harga sebelum tamat.





Apa Kata Klien Kami

Hubungi Kami Sekarang

+6016 678 6282

Isnin-Jumaat, 8.30am – 6.30pm
Sabtu, 8.30am – 12.30pm

Emel Kami Segera

motorplanagency@gmail.com

Biar kami bantu anda

Datang Ke Pejabat Kami

A-1-3a Fiesta Cyberjaya 63000 Cyberjaya Selangor

HQ

No 1D Rumah Kedai Kg Jabi Mukim Jabi 06400 Pokok Sena Kedah

Cawangan