4 Jenis Tuntutan Insurans Kenderaan dan Cara Tuntut Loss of Use

Bila pelanggan nak hidupkan insurans dengan Kak Zai ada yang bertanya, “Insurans mana yang senang claim?” Sebenarnya, semua insurans senang claim. Asalkan kita beli insurans secukupnya (bukan undervalue atau third party) dan tuntutan tersebut bukan penipuan (fraud). Memang tuntutan akan cepat dapat. Pihak insurans tak mampu nak lambatkan tuntutan begini sebab setiap hari mereka ada…

Definisi insurans kenderaan yang baik

Selepas pemansuhan tarif insurans, ada banyak tawaran dalam bentuk add on yang diperkenalkan oleh pihak insurans. Ada yang bagus tapi akan meningkatkan kos insurans anda. Ada yang percuma, dan ada yang akan mengurangkan kos insurans anda. Namun, tak semua tawaran tersebut sesuai dengan kita. Ada kemungkinan kita hanya bayar lebih untuk risiko yang tak perlu.…

Perkembangan Terbaru Akak

Kepada follower Kak Zai Roadtax, (mohon baca) Akak tulis post ni untuk update tentang perkembangan terbaru akak. Sebelum tu, akak nak mohon maaf kerana lambat balas mesej kat inbox dan komen yang tak direply. Akak juga dah agak jarang pos kat FB Kak Zai Roadtax. . Sebenarnya baru-baru ni akak sibuk kerana berpindah kedai. Selain…

Patuhilah Hadlaju

Setakat ni kemera AES bawah sistem AWAS baru ada 21 buah, tapi dah lebih dari 7,000 pengguna jalan raya dikenakan mata demerit KEJARA. Cukup 20 mata akan dapat notis amaran. Cukup 40 mata lesen gantung. 3 kali gantung lesen dalam 5 tahun, lesen batal. Kena ambik balik lesen. JPJ target sebelum hujung tahun ni nak…